Strona do poprawnego działania używa cookies i podobnych technologii m.in. w celu: poprawnego wyświetlania strony, zbierania statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu, którego używasz do wyświetlenia niniejszej strony. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia w konfiguracji swojej przeglądarki.

POLSKI   ENGLISH   ПО-РУССКИ   УКРАЇНСЬКИЙ   FRANÇAIS

Zaufaj instynktowi swoich zwierząt

PRODUCENT MIESZANEK PASZOWYCH UZUPEŁNIAJĄCYCH, PREMIKSÓW I PREPARATÓW MLEKOZASTĘPCZYCH DLA WSZYSTKICH GATUNKÓW ZWIERZĄT HODOWLANYCH

ROLNICTWO EKOLOGICZNE

Rolnictwo ekologiczne jest specyficzną formą gospodarowania i produkcji żywności. Żywność wytwarzana jest metodami naturalnymi w czystym i bezpiecznym środowisku, bez nawozów sztucznych i syntetycznych środków ochrony roślin, antybiotyków, hormonów wzrostu i genetycznie modyfikowanych organizmów. Zadaniem rolnictwa ekologicznego jest nie tylko produkcja żywności o wysokich parametrach jakościowych w zrównoważonym środowisku przyrodniczym, ale także ochrona i dbałość o jakość całego środowiska naturalnego.

Dodatki witaminowo-mineralne i materiały paszowe, którymi wzbogaca się pasze w produkcji ekologicznej, są wyselekcjonowane, kontrolowane jest źródło ich pochodzenia, nie mogą zawierać przeciwutleniaczy, substancji smakowo-zapachowych, sztucznych barwników oraz syntetycznych form aminokwasów. Warunkiem użycia witamin i prowitamin jest identyczność ich budowy chemicznej z odpowiednikami występującymi w paszach naturalnych. W przypadku większości witamin nie ma trudności w ich dopuszczeniu do żywienia ekologicznego. Dopuszczalne są także enzymy i niektóre mikroorganizmy probiotyczne, jednak pod warunkiem, że nie zostały wytworzone (enzymy) przy użyciu organizmów modyfikowanych genetycznie lub ich nie zawierają (probiotyki).

Firma posiada bogatą ofertę produktów DOLFOS RE, które mogą być użyte do produkcji ekologicznej, zgodnie z przepisami Rozporządzeń (WE) nr 834/2007, (WE) nr 889/2008. Receptury produkowanych przez nas wyrobów przygotowywane są przez specjalistów do spraw żywienia i lekarzy weterynarii. Komponenty do produkcji mieszanek podlegają szczególnej selekcji.

Proces produkcji jest sterowany komputerowo i kontrolowany na każdym etapie. W wyniku pozytywnej oceny przeprowadzonej przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S. A. mieszanki DOLFOS RE uzyskały certyfikaty zgodności, potwierdzające ich przydatność w produkcji ekologicznej.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo produkty DOLFOS RE dla bydła, trzody i drobiu, a także mieszankę uniwersalną.

Więcej informacji uzyskacie Państwo bezpłatnie u naszych konsultantów żywieniowych.